Organisatie  en doelstellingen

Gayfarmers is een club voor homo's en lesbiennes die affiniteit
hebben met de agrarische sector.

Organisatie

Het bestuur
Het bestuur komt drie tot vier keer per jaar bij elkaar voor een vergadering. Tijdens de georganiseerde bijeenkomst in januari wordt er een algemene ledenvergadering gepland.
Op dit moment zoeken wij twee leden die het bestuur kunnen versterken.


Doelstellingen

Gayfarmers is een club voor homo's en lesbiennes die affiniteit hebben met de agrarische sector. Dit betekent werkzaam zijn in deze sector of interesse hebben met betrekking tot deze sector.
Coming out voor je homo-sexualiteit is binnen de agrarische sector soms net een moeilijker stap. Je treft bij ons mensen met vergelijkbare ervaringen en wellicht bruikbare tips en bemoedigende woorden.
Of je nu akkerbouwer, veehouder, bloemist, hovenier of groenteboer bent , werkt op het ministerie van landbouw, goederen keurt voor import, leraar bent op een agrarische opleiding, iedereen is welkom!
Bij Gayfarmers helpen we elkaar om sterk te staan in het zijn wie je bent.
Daarnaast is Gayfarmers als je de mensen leert kennen ook een vriendenclub. Door gelijkgestemden is het ook een gezellige club.
Gayfarmers is een club die door de leden zelf gedragen wordt. De verantwoordelijkheid van de leden waarborgt de continuïteit van de club.
Gayfarmers is een bonte verzameling van leden vanuit allerlei richtingen binnen de agrarische sector. Velen hebben een eigen boerenbedrijf of in het verleden gehad. Het kan heel informatief zijn als je bij collega's op het bedrijf mag kijken.
Gayfarmers is geen stichting , vereniging of datingsite. Voor deze laatste zijn er genoeg alternatieven te vinden op het web.

Nieuws

/Boek%20presentatie
Boek presentatie
Boekpresentatie “De boer en de dierenarts” van Pim Lammers. Op zondagavond toog ik op naar Amsterdam. De Gayfarmer was uitgenodigd voor de boekpresentatie van Pim Lammers met tekeningen van Milja Praagman. Terwijl de zaal langzaam volstroomde, konden we genieten van klassiek pianospel. De pianist was een van de leden van het Gay men’s chorus Manoeuvre. De avond werd door Pim, de schrijver, geopend. Hij vertelde hoe het boek tot stand is gekomen. In zijn eerste boek “Het lammetje dat een varken is” staat een tekening wat hem inspiratie gaf voor dit boek. De illustraties komen uit het penseel van Milja Praagman. Pim las het boek voor aan het publiek waarna hij het aan mij aanbood, als afgevaardigde van de Gayfarmer. Ik mocht nog een woord richten tot het publiek en heb het moment gebruikt om het bestaan van Gayfarmer onder de aandacht te brengen. Milja doet ook nog een woordje. Zij verteld dat het prettig samenwerken is met Pim. In hun eerste boek staat en tekening waarop de boer bij de dierenarts op bezoek komt met een zieke kip. Milja en Pim filosoferen over het feit dat de boer verlieft wordt op de dierenarts. Hier ligt de oorsprong van: “De boer en de dierenarts” Na de toespraken van schrijver en tekenaar werden we getrakteerd op een optreden van Gay men’s chorus Manoeuvre begeleid door prachtige piano muziek. De avond werd afgesloten met een signeer sessie en een drankje. Het was een gedenkwaardige avond.

We heten je van harte welkom!

De continuïteit van Gayfarmers is al bijna 25 jaar gewaarborgd door de verantwoordelijkheid die de leden op zich nemen.