Algemene informatie

Vertellen dat je homo of lesbisch bent
is niet makkelijk.


Email

Je kunt e-mailen en je krijgt 100% vertrouwelijk
antwoord op je vragen. 

Verstuur e-mail


Telefoon

Of je kunt bellen. En ook dan krijg je natuurlijk 100% vertrouwelijk
antwoord op je vragen. 

+31(0)626853389

Algemene Informatie

Vertellen dat je homo of lesbisch bent is niet makkelijk. Op het platteland ben je meer gebonden aan je familie, vrienden, de boerderij, de buren, de straat, jouw dorp. Je kunt niet ontsnappen aan de keurende blikken van de mensen direct om je heen, terwijl je denkt dat je anders bent, dan zij van je verwachten.
Positief Je ouders, vrienden, familie verwachten dat jij een heterorelatie krijgt. Als je niet aan die verwachtingen voldoet, kun je hier erg tegenop zien. Je denkt dat ze negatief of teleurgesteld kunnen reageren. Maar in de praktijk blijkt, dat uit de kast komen vooral leuke reacties geeft. Bij de meeste homo's en lesbo's waren de reacties uit de omgeving positief.
Lijkt het erop dat jij de enige bent in jouw dorp? Dan hebben die andere homo's en lesbo's zich goed verstopt.  Tussen de 2% en 5% van de mensen is homo/lesbo, dus reken maar uit….. Toch: je bent niet alleen. Contact leggen met andere homo/lesbo's is op het platteland iets moeilijker dan in de stad. Als je het leuk vindt om eens contact te hebben met andere homo/lesbo jongeren van het platteland is er een club Gayfarmers. Bij Gayfarmers willen ze je graag helpen, zodat jij het makkelijker tegen je ouders, klasgenoten en familie kan vertellen.
Kom jij uit de Kast?  Je kunt bellen of e-mailen. Dan krijg je 100% vertrouwelijk antwoord op je vragen. Ook je ouders kunnen contact opnemen. Je kunt altijd een keer vrijblijvend een bijeenkomst bijwonen. Gewoon even aanmelden.

Handige websites

COC Nederland
belangen organisatie voor lesbiennes, homo-, biseksuelen en transgenders.
Website
Gay Garden Club
Voor wie geïnteresseerd is in tuinen en alles wat hier mee samenhangt.
Website
Camping
HollandMenCamp is een man-only full service camping in Loosdrecht.
Website