Activiteiten

Drie tot vier keer per jaar vindt er een bijeenkomst plaats
die met de agrarische sector te maken heeft.

Data komende activiteiten:

Zaterdag 24 juni 2017 Roze Zaterdag in Den Bosch en Oss, zaterdag 1 juli 2017 Holland Men Camp, en zaterdag 21 oktober 2017 zijn de volgende data die je alvast kunt noteren in je agenda.

Lees meer

Activiteiten beleid

In deze commissie zitten Richard Velzing, Adrie Zeevaart bijgestaan door de leden Marco Westerink en Paul Buis. Zij organiseren de bijeenkomsten welke minimaal drie-vier keer per jaar een bijeenkomst wordt gepland. Leden zijn altijd welkom om te helpen met organisatie en ideeën aan te dragen. Weet je een leuk en interessant bedrijf (wat met agrarisch te maken heeft) geef het door of stuur een mail naar activiteiten@gayfarmers.nl

Er is een jaarplanning welke bekent wordt gemaakt via deze website op de activiteiten pagina waar u zich nu bevindt. Waar de bijeenkomst zal plaatsvinden krijg je een maand van te voren via je mail door middel van een uitnodiging. Het streven is om de prijs op 35 euro te houden met lunch of diner in begrepen.

De bijeenkomsten zijn door heel Nederland. Van Friesland tot Brabant en van de Twente tot Zuid-Holland. Soms zijn de locaties moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met enig telefonisch contact is altijd wel iemand te vinden om mee te rijden.

Leden mogen ook deelnemen aan de activiteiten van Gayfarmer Duitsland.

Activiteiten 2017

/zondag%2022%20januari%202017
Een leuke dag in Volendam. Met als start een kop koffie met gebak. Als traditie eerst een foto met de hele groep in klederdracht met voor iedereen een foto. Sommigen onherkenbaar! Martin verzorgde de rondleiding door dit vissersdorp. Na de lunch een verhaal over een palingrokerij met proeven. Hierna nog even door het palingsound museum. Met alle bekende artiesten welke Volendam bekend hebben gemaakt.
Onze tweede bijeenkomst dit jaar een bezoek aan de Cono kaasmakerij met aansluitend door de Beemster naar Alkmaar. Om 11.00 uur verzamelde we ons in de Cono kaasmakerij waar we werden opgewacht door Mark Paauw. Eerst hebben we de bolletjes gesmeerd en de heerlijk uitziende verse appeltaart aangesneden. Deze keer een mindere opkomst, misschien door vakantie tijd, maar toch 17 personen. De collega van Mark, Kees Paradies startte om 13.00 uur de rondleiding door deze super moderne kaasmakerij . Deze kaasmakerij is in 2015 geopend door koningin Maxima en bestaat uit een selecte groep vaste leden die al hun melk aan Cono leveren . We kregen een rondleiding van ongeveer een uur waar allen facetten van het kaas maken aan bod zijn gekomen. Ook de geschiedenis van de Westbeemster kwam ter sprake. Na de rondleiding hebben we heerlijk geluncht waar het aan niets ontbrak. Na een dankwoord aan onze gids Kees en een envelopje, gingen we richting Alkmaar Leden die bekend zijn in deze polder reden voorop, langs nog dankzij het weer, tulpenvelden nog in bloei stonden. Alles stond er prachtig bij en bekend is dat de bloembollen van de Beemster grond van sterke kwaliteit zijn met een goede bloemaanleg. Aangekomen in Alkmaar stonden onze twee stadsgidsen ons op te wachten die een rondleiding gaven door de oude binnenstad van Alkmaar . Een stad met ongeveer 100000 inwoners en een rijke historie. Het waren twee erg enthousiaste gidsen die ons op een leuke manier veel over de stad wisten te vertellen. Een prachtige kerk tot een soort Begijnhof waar alleenstaande oudere dames mogen wonen. Loes en Jos wisten het allemaal op een komische manier te vertellen. Met dank aan het Stadsgilde Alkmaar!! Aangekomen op ons start punt hebben we heerlijk gegeten bij Proeflokaal Bregje aan de Paardenmarkt, voor een leuke prijs, en ieder voldaan naar huis konden. Een super leuke en interessante dag dankzij medeorganisator Mark.

Activiteiten 2016

Vond onze nieuwjaarsreceptie plaats in het "Oude Ambachten en Speelgoed museum" te Terschuur. Na een ontvangst van de leden en oud-leden met een kop koffie en een plak cake zijn we door het museum gewandeld. De middag werd afgesloten met de algemene ledenvergadering. Na het genot van een drankje zijn de bezoekers rond 17.00 uur weer huiswaarts gereden. Een geslaagde middag.
Waren de Gayfarmers in ’s Hertogenbosch waar we een rondvaart hebben gemaakt over de Binnedieze. De stad stond nog geheel in de sfeer van de grote tentoonstelling van Jeroen Bosch. Hierna hebben wij een bezoek gebracht aan de Kamelenmelkerij Smits in Berlicum. Tijdens een rondleiding weer veel te weten gekomen over deze in Nederland niet alledaagse dieren. Het verdient een hele aparte aanpak om met deze dieren te fokken en een melkveehouderij te runnen. Na een BBQ en een geslaagde dag weer naar huis.
Een geslaagde dag welke begon met een rondleiding in de fabriek van de Suikerunie in Dinteloord. Na deze zeer interessante bijeenkomst onder de enthousiaste leiding van Jacqueline zijn we naar de havan en Dinteloord gereden voor een boottocht in de omgeving met heerlijke eten en een drankje aan boord van de Waterpoort van rederij Waterpoort rondvaarten. Wederom voor velen een geslaagde dag.

Activiteiten 2015

De Nieuwjaarsborrel in Bronkhorst. Het kunstgemaal van Joost en Erik is bezocht door 32 van onze leden. Onder begeleiding van een gids zijn we rondgeleid door het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst.
Hebben we Asperges gestoken in Laren (GLD). De organisatie was in handen van Willem.
Organiseerde Gerard Nijhof en Jan Holtkuile een Gayfarmer-middag in hun beeldentuin. Wij kregen een prachtig beeld van de kunst die zij in de tuin hadden staan.
Bezochten we Rutten in de Noordoostpolder. We hebben een wormenkwekerij "De Polderworm" van Lou en Tonny Derks bezocht. We hebben ook de Alpacafokkerij van Jan en Jelly Dingemans aangedaan.