Activiteiten

Drie tot vier keer per jaar vindt er een bijeenkomst plaats
die met de agrarische sector te maken heeft.

Voorlopig worden er geen bijeenkomsten georganiseerd.

.

Wanneer de lockdown en de regels worden versoepelt gaan we plannen maken.

We houden jullie op de hoogte

Activiteiten beleid

De activiteiten commissie zoekt nieuwe leden vanuit de Gayfarmers. Hen je interesse stuur een mail naar de activiteiten commissie (zie verder) Leden zijn altijd welkom om te helpen met organisatie en ideeën aan te dragen. Weet je een leuk en interessant bedrijf (wat met agrarisch te maken heeft) geef het door of stuur een mail naar activiteiten@gayfarmers.nl

Er is een jaarplanning welke bekent wordt gemaakt via deze website op de activiteiten pagina waar u zich nu bevindt. Waar de bijeenkomst zal plaatsvinden krijg je een maand van te voren via je mail door middel van een uitnodiging. Het streven is om de prijs op 35 euro te houden met lunch of diner in begrepen.

De bijeenkomsten zijn door heel Nederland. Van Friesland tot Brabant en van de Twente tot Zuid-Holland. Soms zijn de locaties moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met enig telefonisch contact is altijd wel iemand te vinden om mee te rijden.

Leden mogen ook deelnemen aan de activiteiten van Gayfarmer Duitsland.

Activiteiten 2019

Op zondag 27 januari was onze eerste ontmoeting in 2019!! Onze activiteiten commissie is er weer in geslaagd een leerzame en leuke dag te presenteren !! We werden ontvangen bij het NATIONAAL BOMENMUSEUM GIMBORN, midden in het land in het plaatsje Doorn, een mooie groene regio. Na een bakkie koffie presenteerde BEN enkele nieuwigheden aangaande het fenomeen Gayfarmers. Ben is begonnen met de jaarlijkse mededelingen aangaande de Gayfarmers. De onderwerpen werden een voor een doorgenomen. Dan was er een rondleiding door een ervaren gids, die uitleg gaf over de vele bomen en struiken in het park. Veel nuttige grondstoffen worden gebruikt b voor de medische en farmaceutische wereld. Kortom heel interessant ......vooral de leeftijd van bomen, giftig of niet! Al was het beetje regenachtig het deerde de pret niet! Hierna naar eetcafé , Onder de pannen , We hadden een gezellige eigen tafel ,,,, voor ons 3 gangen diner onder het nodige gekeuvel en gezelligheid ,,,,,,genoten we van het goede eten, mijn complimenten! Na de ijstaart mmmmmm gingen we langzamerhand weer huiswaarts. Ik mocht dit relaas met plezier en dankbaarheid opstellen en o ja , we waren ongeveer met 18 leden .......enkele nieuwe en veteranen BLIJVEN komen !! Jac
Zondag 14 april 2019
Zondag 29 september 2019
Zondag 15 december 2019

Activiteiten 2018

Zaterdag 27 januari 2018
Zaterdag 6 oktober 2018

Activiteiten 2017

/Volendam%20zondag%2022%20januari%202017
Een leuke dag in Volendam. Met als start een kop koffie met gebak. Als traditie eerst een foto met de hele groep in klederdracht met voor iedereen een foto. Sommigen onherkenbaar! Martin verzorgde de rondleiding door dit vissersdorp. Na de lunch een verhaal over een palingrokerij met proeven. Hierna nog even door het palingsound museum. Met alle bekende artiesten welke Volendam bekend hebben gemaakt.
/Cono%20kaasmakerij%20en%20Alkmaar%20zondag%2030%20april%202017
Onze tweede bijeenkomst dit jaar een bezoek aan de Cono kaasmakerij met aansluitend door de Beemster naar Alkmaar. Om 11.00 uur verzamelde we ons in de Cono kaasmakerij waar we werden opgewacht door Mark Paauw. Eerst hebben we de bolletjes gesmeerd en de heerlijk uitziende verse appeltaart aangesneden. Deze keer een mindere opkomst, misschien door vakantie tijd, maar toch 17 personen. Een collega van Mark startte om 13.00 uur de rondleiding door deze super moderne kaasmakerij . Deze kaasmakerij is in 2015 geopend door koningin Maxima en bestaat uit een selecte groep vaste leden die al hun melk aan Cono leveren . We kregen een rondleiding van ongeveer een uur waar allen facetten van het kaas maken aan bod zijn gekomen. Ook de geschiedenis van de Westbeemster kwam ter sprake. Na de rondleiding hebben we heerlijk geluncht waar het aan niets ontbrak. Na een dankwoord aan onze gids Kees en een envelopje, gingen we richting Alkmaar Leden die bekend zijn in deze polder reden voorop, langs nog dankzij het weer, tulpenvelden nog in bloei stonden. Alles stond er prachtig bij en bekend is dat de bloembollen van de Beemster grond van sterke kwaliteit zijn met een goede bloemaanleg. Aangekomen in Alkmaar stonden onze twee stadsgidsen ons op te wachten die een rondleiding gaven door de oude binnenstad van Alkmaar . Een stad met ongeveer 100000 inwoners en een rijke historie. Het waren twee erg enthousiaste gidsen die ons op een leuke manier veel over de stad wisten te vertellen. Een prachtige kerk tot een soort Begijnhof waar alleenstaande oudere dames mogen wonen. Loes en Jos wisten het allemaal op een komische manier te vertellen. Met dank aan het Stadsgilde Alkmaar!! Aangekomen op ons start punt hebben we heerlijk gegeten bij Proeflokaal Bregje aan de Paardenmarkt, voor een leuke prijs, en ieder voldaan naar huis konden. Een super leuke en interessante dag dankzij medeorganisator Mark.
/Weekend%201%20en%202%20juli%202017%20Holland%20Men%20Camp
Ondanks de matige opkomst was het toch een leuke dag (weekend). Het weer was voor één nachtje kamperen niet wat je zomers kon noemen. De voorspelling was de koudste nacht van de zomer van 2017. brrrrrr Maar ondanks alles waren Peter en Wim onze hartverwarmende gastheren. De sfeer op de camping is heel ontspannen en gezellig. Na een welkom kregen we een rondleiding over de kwekerij en na een heerlijke wandeling naar een ander gedeelte van de kwekerij weer terug voor een lekkere barbecue. Een geslaagde dag!
/Zeewolde%20en%20Nijkerk%20zaterdag%2021%20oktober%202017
Zaterdag 21 oktober hebben we weer een bijeenkomst gehad. Dit keer bij Potato Henk Zeewolde. Een akkerbouw bedrijf met boerenland winkel. De boerderij waar één van onze leden Richard Velzing-Westerink is opgegroeid en heeft mee geholpen het bedrijf op te bouwen. Het bedrijf wordt nu gerund door zijn zus en zwager. Rond 12.00 uur werden wij ontvangen met een heerlijke lunch. Na de lunch werden we in twee groepen gedeeld. De ene groep kreeg een rondleiding over het bedrijf waar we uitleg kregen over de aardappel en uien bewaring. Ook konden we zien hoe ze zelf de aardappels sorteerden en verpakten voor de boerenland winkel. Het machinepark werd ook besproken. Tijdens de rondleiding kwam het onderwerp bodemdaling ter sprake. Dit probleem lijkt groter te zijn dat ze ooit gedacht hebben. De andere helft van de groep werd aan het werk gezet. Deze mochten aardappels schillen waar vervolgens weer friet van werd gemaakt. Deze frieten zouden we later die dag eten. Vervolgens zijn we naar het stoomgemaal gereden in de Arkemheen-polder in Nijkerk. Een prachtig natuurgebied waar veel weidevogels hun toevlucht vinden en in het voorjaar nestelen. Het stoomgemaal was deze dag in bedrijf gezet. Zo konden we ook goed zien hoe vroeger de Arkemheen polder werd droog gehouden. Een heel erg interessant onderwerp. Het stoomgemaal wordt door vrijwilligers onderhouden en een aantal dagen per jaar in bedrijf gehouden. Oude tijden herleven. Na dit bezoek door naar Zeewolde. Richting Het Zonnelied. Een biologisch dynamische zorgboerderij met manege en biologische bakkerij. Hier kregen we ook een rondleiding over het bedrijf. Over het ontstaan van het Zonnelied. Heel leerzaam om te horen hoe mensen onder begeleiding hun terugkeer naar de maatschappij voorbereiden na een moeilijke fase in hun leven. Na dit bezoek zijn we terug gekeerd naar Potato Henk waar we de dag hebben afgesloten met de door ons zelf gemaakte frietjes. En deze waren heerlijk. Onder het genot van een drankje hebben we het bestuur weer bedankt. In het bijzonder de activiteiten commissie. Deze hebben helaas het bestuur verlaten. Hopelijk ben jij degene die het stokje overneemt om weer net zulke activiteiten te organiseren.